El nou POUM avança en els debats previs

Propostes com planificar noves sortides de l'autopista AP-7 directes a la ciutat, la transformació de carreteres com l'N-340 o la T-11 en vies urbanes amb, per exemple, el nou tramvia integrat o la integració de l'Anella Verda amb el centre i els barris de Ponent.

Aquestes són algunes de les propostes que s'han posat damunt la taula aquest dimarts en la comissió informativa per a la redacció del nou POUM de Tarragona. Una jornada on els grups municipals han fet una aproximació urbanística a Tarragona des del seu vessant de capital i amb relació al territori del Camp de Tarragona. També la relació entre l'urbanisme i les activitats econòmiques de la ciutat.

EL GOVERN DEMANA CONSENS ALS GRUPS

Es tracta de la segona reunió d'aquestes característiques després de la que es va dur a terme el passat mes de novembre. Des del govern s'han valorat positivament les aportacions fetes per tots els grups i els han instat a treballar de manera àgil per a poder tenir a punt el nou document com abans millor.

EL PSC DISCREPA DEL FORMAT

Una participació dels grups que no comparteixen des del PSC. Els socialistes consideren que el govern està impulsant un model urbanístic propi i pel que no compta amb consens intern.

Diuen que no s'ha escoltat la seva proposta de calendari feta pública fa pocs dies i qualifiquen les sessions actuals d'escenificació.

Abans de presentar el text previ al nou POUM al plenari, encara es duran a terme dues comissions més, a finals de febrer i inicis de març, tot i que des del govern s'obre la porta a convocar-ne més si és necessari.