300 dones assisteixen a la Trobada d'Estudiants Gitanes de Catalunya

La Tatiana és una exalumna de l'I.E.S. Mediterrani de Tarragona que va acabar l'educació obligatòria el curs passat. Es tracta de la primera estudiant gitana d'aquest centre educatiu que acaba l'ESO i accedeix al batxillerat. És el que s'anomena una referent: persones que són un exemple educatiu per a alumnes gitanos més joves.

Casos com el de la Tatiana cada vegada són menys excepcionals gràcies a iniciatives com la Trobada d'Estudiants Gitanes a Catalunya, que organitza l'associació Gitana de Dones Drom Kotar Mestipen. La 20a edició s'ha celebrat al Campus Catalunya de la URV amb l'objectiu de compartir experiències, recursos i aprenentatges enfocats a fomentar l'educació entre les dones gitanes.

Trobada gitanes

El plat fort de la trobada ha estat la taula de referents que ha comptat amb cinc estudiants d'edats i àmbits molt diversos. Tot i les diferències en els camins formatius que han triat, comparteixen un mateix missatge per a les futures generacions.

Des de l'Associació Gitana de Dones Drom Kotar Mestipen també se subratlla la importància de projectes educatius d'abast comunitari com el de l'I.E.S. Mediterrani per seguir afavorint la formació del poble gitano.