×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 362

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

Les colles de Tarragona han tornat a la plaça de les Cols per Sant Magí

Les quatre colles castelleres de Tarragona han ofert aquest dijous el millor regal que les restriccions permeten a una festivitat de Sant Magí que ha tornat a viure activitat castellera a la Plaça de les Cols. Ha estat en forma de disset pilars de quatre executats simultàniament per grups bombolla de 25 castellers cadascun i amb la distància de seguretat necessària entre cada pilar.

La suma de tot plegat ha deixat una imatge única en el món casteller post pandèmia, amb més de 400 castellers de quatre colles diferents en una mateixa plaça.

Unes colles que, després de l'èxit d'aquest dijous, ja pensen en poder fer un pas més per Santa Tecla.

PERFECTA SINCRONITZACIÓ

I l'altre imatge que deixa aquest Sant Magí a Tarragona és la de l’excel·lent organització d'un acte sense precedents i amb nombrosos entrebancs tècnics damunt de la taula per a complir amb totes les mesures necessàries. Els integrants dels diferents pilars han anat entrant un a un a la plaça de les Cols i s'han dirigit als disset punts habilitats per a cada espadat, sense cap contacte entre ells. Un cop fets els pilars, l'espai s'ha desallotjat de manera totalment ordenada per a completar un acte simbòlic que no ha durat més de vint minuts entre l'entrada del primer grup i la sortida de plaça. Un esdeveniment que reforça Tarragona com una de les capitals del món casteller.

Ara les colles tarragonines hauran d'esperar quins són els actes castellers que es permeten dur a terme per la festivitat de Santa Tecla.