Tarragona, primera parada d'una acadèmia per utilitzar el patinet elèctric

L'auge dels vehicles de mobilitat personal fa que l'educació viaria sigui més necessària que mai. Amb aquest propòsit el RACC i l'empresa de patinets elèctrics Spin han creat una acadèmia de formació que impartirà cursos teòrics i pràctics a diferents ciutats de l'Estat.

Tarragona ha sigut escollida com la primera parada, ja que és un dels dos municipis on Spin té patinets de lloguer. La proposta ha comptat amb un centenar d'inscrits.

El RACC ha volgut impulsar aquesta formació en detectar un gran desconeixement de la normativa per part dels usuaris que fan servir vehicles de mobilitat personal. I és que, si una cosa ha quedat clara als participants del curs és que el patinet elèctric no és una joguina.

formacio patinets

USOS INCORRECTES A TARRAGONA

El RACC ha analitzat quines són les infraccions més comunes entre els conductors per tal de dissenyar el contingut del curs. Portar un segon passatger o saltar-se semàfors són les que més destaquen.

Des d'Spin asseguren que els usos incívics o il·legals dels patinets elèctrics a Tarragona suposen un 0,05% del conjunt de trajectes. Tot i això, expliquen que estan treballant conjuntament amb la Guàrdia Urbana per reduir aquesta mena de casos.