El govern de Tarragona aposta per la inversió pública als pressupostos

La proposta de pressupost del govern de Tarragona per a l'any vinent contempla un augment de quatre milions d'euros en inversions, arribant als 17. Les principals inversions passen per la sostenibilitat, el patrimoni i la millora de l'espai públic

La incidència de la COVID-19 en els comptes de l'Ajuntament de Tarragona té com a principal afectada la despesa corrent per la baixada d'ingressos. Això farà que la despesa es redueixi en més d'un 1% respecte a l'any passat. Per compensar aquesta davallada, el govern tarragoní aposta per un fort creixement de les inversions, que augmenten en 4,5 milions d'euros, un 35% més que al 2020.

D'aquesta manera, la inversió pública aposta per una banda per la millora de l'espai públic, amb projectes previstos a diferents zones de la ciutat com la remodelació del Carrer Canyelles, de diferents places de Sant Pere i Sant Pau o d'altres intervencions al Serrallo i els barris de Ponent.

Uns números que també aposten per la xarxa de carrils bici amb 600.000 euros, per diverses projectes patrimonials com la Porta Tarraco i Ca l'Agapitu per la mateixa quantitat i pel sistema de videovigilància a la zona de Llevant amb 200.000 euros.

Pel que fa als esports, també contempla una partida de 190.000 euros per  permetre l'obertura del Palau d'Esports tan bon punt la Generalitat en cedeixi el seu ús al consistori.

Un seguit d'inversions que des del govern tarragoní es defensa han de ser el motor econòmic de recuperació de la ciutat arran de la pandèmia.

REDUCCIÓ DELS INGRESSOS

Pel que fa a la despesa corrent, es veu afectada per una baixada de quatre milions d'euros en ingressos a causa de les conseqüències de la pandèmia. Tot i això, l'arribada d'una subvenció estatal pel transport públic de 2 milions ha fet que la retallada de despesa no sigui tant acusada. Segons Fortuny, el pressupost contempla en aquest aspecte tots els escenaris de la pandèmia.

Uns comptes per als quala el govern espera tenir els suports necessaris per ser aprovats. En aquest sentit apunten que encara continuen les negociacions amb la resta de grups i que estan oberts a rebre noves incorporacions abans de la seva aprovació, que esperen que sigui abans d'acabar l'any.