El Festival REC engega la maquinària cinematogràfica amb la projecció 'Josep'

A terra no hi havia catifa vermella com en altres festivals. Les esferes vermelles, això sí, ajudaven a mantenir distàncies i recordar de nou que la cultura és segura. Malgrat la incertesa del moment, el Festival Internacional de Cinema de Tarragona s’ha inaugurat i podrà celebrar fins al dimarts la seva XXa edició. Una edició en format híbrid que a Internet ja va arrencar fa tot just una setmana a través de la plataforma Filming i per on ja hi han passat 9,000 espectadors.

L’acte inaugural va tenir un nom propi: 'Josep'. El director d’aquest film dibuixat, el francès Aurel, va presentar aquest projecte que explica la història del dibuixant republicà Josep Bartolí. L’obra compta amb veus catalanes. Com la de la cantant Sílvia Perez Cruz o l’actor Sergi López, qui havia d’estar present durant l’acte però finalment va haver de saludar els assistents des de la distància.

Amb la projecció d’aquesta coproducció entre Espanya, França i Bèlgica s’ha donat el tret de sortida a una programació que compta amb 21 estrenes a Catalunya, 11 de les quals ho són també en àmbit estatal.