×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

Tres candidatures es presenten al Col·legi d'Advocats de Tarragona

Per primera vegada a les eleccions del Col·legi d’Advocats de Tarragona es presenten tres candidatures. Des de la seva fundació, el 1845, l’ens ha tingut 19 degans diferents i tots han estat homes. Aquesta situació podria canviar perquè dues de les candidatures estan encapçalades per dones.

Per una banda, Estela Martín, és la candidata que podria considerar-se continuista a l’actual degà. Martín des del 2012 forma part de la junta del col·legi, actualment com a secretaria i presidenta de la comissió de relacions amb l’administració de justícia i de la comissió de mediació. Assegura que aquests vuit anys li han donat una experiència suficient per continuar amb les polítiques, sobretot d’austeritat econòmica.

eleccions1

La segona candidatura també encapçalada per una dona és la de Rocío de Mantrás que es presenta després de més de 25 anys exercint per aconseguir un col·legi inclusiu i transparent amb la presa de decisions econòmiques i l’impuls ferm per la Ciutat de la Justícia. Durant vuit anys també ha estat membre de la junta de l’ens. 

eleccions2

L’última de les candidatures està liderada per David Rocamora, conegut per ser l’advocat de l’exalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros. Promet una defensa ferma de la professió i també lluitar per la Ciutat de la Justícia. Sobretot vol posar l’ens a disposició dels col·legiats i que no sigui com una empresa privada que té beneficis.

eleccions3

1.370 advocats estan cridats a les urnes. A partir de demà i fins al 26 se celebraran les votacions, primer per correu i després de manera presencial.