La CUP critica el procediment per a la construcció d'una residència privada de gent gran

La CUP de Tarragona ha carregat contra el grup d'En Comú Podem per la seva implicació en l'adjudicació del projecte d'una nova residència de gent gran privada a la ciutat. Des del govern defensen l'equipament per la manca de places que té Tarragona.

La CUP critica tot el procediment dut a terme per a l'edificació del nou equipament sanitari a la zona de Llevant de la ciutat, adjudicat a l'empresa Domus Vi el mes de setembre del 2019. Una adjudicació que diuen es va fer molt abans d'aprovar un requisit indispensable per donar llum verda al projecte, l'aprovació d'un pla especial per permetre el canvi d'ús dels 10.000 metres quadrats de terrenys, situats a la Vall de l'Arrabassada d'educatiu a sanitari.

Una aprovació que després de retirar-se de l'ordre del dia del ple del mes de juliol, s'ha acabat duent a terme per silenci d'administratiu. Les cupaires critiquen el paper jugat pel soci de govern d'Esquerra, En Comú Podem, ja que creuen que aquest projecte és totalment contrari als postulats en favor dels serveis públics defensats pels Comuns. És per això que demanen explicacions o en cas de conèixer que aquest s'aprovaria per silenci administratiu, directament la seva dimissió.

El govern defensa el projecte

 Unes crítiques que han tingut resposta per part del govern tarragoní, que ha justificat la decisió de retirar l'aprovació del plenari pels dubtes que planteja la situació jurídica de l'empresa adjudicatària, ja que aquesta està sent investigada per la seva gestió en una residència de Premià de Mar on van morir durant la primera onada de la pandèmia 84 residents.

Un cop assegurat que una possible sentència contrària no tindria efectes al projecte tarragoní, el govern ha defensat l'equipament com a necessari per a la ciutat. El nou equipament projecta la construcció d'un centre amb 140 places residencials i 20 més de centre de dia.