×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

Finalitza la fabricació dels 11 caixons per al futur Moll de Balears

La construcció del nou Moll de Balears arriba ja a la meitat del seu procés. Aquest dimecres acaba la fabricació dels 11 caixons que formaran els fonaments d'aquesta nova infraestructura i també ha començat la connexió del futur moll amb el dic de Llevant. Hem visitat l'espai per veure in situ com avancen aquestes obres considerades d'alta complexitat. 

Els caixons són els fonaments de formigó de la nova línia d'atracada

La fisonomia del Port de Tarragona comença a canviar. Des del dic de Llevant ja s'hi insinua el dibuix del nou Moll de Balears que es destinarà a l'operativa de creuers. Les obres arriben al seu equador amb la finalització del procés de fabricació dels fonaments de formigó.

Mesuren 40 metres d'eslora i 21 metres d'alçada. Uns blocs que ja tenen nom, tots ells recordant algú relacionat amb l'obra. Aquest últim serà l'Elba, la filla de la cap de producció. Aquest bateig dels caixons posa punt final a un complex procés de fabricació sense interrupcions. De fet, aquesta fase que s'ha superat es considera una de les més delicades de l'obra del moll.

14 mesos de treball, 10 fases i 27 milions d'euros d'inversió

web port tgn

Ara també ha començat la connexió del futur moll amb el dic de Llevant. L'aportació de material s'ha fet majoritàriament per via marítima, tot i que també es completa per via terrestre. Una vegada fet el tancament, de cara a finals d'any es preveu començar el dragatge per omplir la futura esplanada de la terminal. Si s'acaba complint el calendari, el Moll de Balears podria estar operatiu el maig del 2021.

En aquest punt hi haurà una línia d'atracada de 460 metres de llargada, tot i que en 240 metres es podrà atracar per ambdós costats. La nova terminal, doncs, permetrà incrementar el nombre de creuers que s'hi podran aturar i també podrà donar cabuda als creuers més grans del món i, així, que Tarragona entri a noves rutes. Tot i això, la nova infraestructura també podria ampliar serveis per a sòlids a granel i terminals multipropòsit.