La URV rebrà d'Europa 4 milions d'euros per a investigació


Permetrà contractar investigadors perquè desenvolupin els seus coneixements a la universitat tarragonina. D'aquesta manera es busca atreure talent d'arreu del món.

Només tres institucions de l’Estat rebran finançament europeu en el marc d’una convocatòria destinada a desenvolupar projectes de formació. La Universitat Rovira i Virgili serà la que rebrà un paquet més voluminós. En total, quatre milions d’euros provinents de la Comissió Europea que li permetran a la Universitat oferir cinquanta places predoctorals. Els diners es destinaran al programa Martí i Franquès, al qual la URV aportarà l’altra meitat de finançament fins completar els vuit milions necessaris. El projecte té per objectiu atraure investigadors amb talent d’arreu del món i oferir-los l’oportunitat de desenvolupar la seva carrera investigadora a la URV.

El procés de selecció dels sol·licitants es farà durant el proper curs. Els seleccionats tindran un contracte de tres anys. Les cinquanta places que s’ofereixen es basen en projectes individuals que engloben les diferents àrees de coneixement de la URV, des de ciències i enginyeries fins a arts i humanitats.

Aquesta és la segona vegada que la URV es beneficia de la concessió d’una subvenció per un programa similar. L’experiència del 2015 ha estat determinant perquè la universitat tarragonina pogués accedir a la nova entrega de subvencions. Fins el moment, la primera convocatòria ha servir per produir 27 articles científics d’accés obert, 40 treballs presentats a conferències internacionals i la participació en diverses activitats de divulgació internacional, entre altres. Dels 45 projectes que encara hi ha en marxa n’hi ha dos que han tingut relació amb la Covid-19.