Els pescadors afronten la veda amb més dificultats que mai

Tarragona començarà divendres una nova veda biològica de la pesca de l’arrossegament que els mantindrà a port els dos mesos vinent. Un termini que les barques van demanar que s’escurcés arran del mal moment econòmic; la demanda no va ser atesa pel govern.

Primer va ser el temporal Glòria, que els va mantenir una setmana amarrats a port, després dues setmanes amb la confraria tancada per l'aparició de dos casos de COVID-19 i ara la veda biològica que els obligarà a no sortir a pescar durant dos mesos a partir d'aquest divendres. Aquesta és la realitat que afronten els pescadors de les 22 barques d'arrossegament del port tarragoní que encara aquesta setmana surten a pescar, ja que n'hi ha dues afectades per un ERTO derivat de la crisi del coronavirus.

PENDENTS DE LES AJUDES

Una aturada que suposarà que els treballadors de les barques s'inscriguin a les llistes de l'atur, mentre que els armadors estaran pendents del cobrament de les ajudes europees que ha de gestionar la Generalitat i que poden sumar enguany a tot el litoral català uns 5,7 milions d'euros. Tot i això, i davant de la situació excepcional que es viu, haguessin preferit una veda reduïda enguany, un fet difícil d'aplicar, ja que altres zones del litoral com Barcelona i Girona ja l'havien començat abans de la crisi.

Una aturada que arriba després d'algunes setmanes de bones captures però que s'han vist condicionades per la baixada de preu d'alguns productes com la gamba i l'escamarlà a causa de l'aturada del sector de la restauració. Una situació que temen no es pugui recuperar aquest estiu a causa de la previsible aturada del turisme.