Salou recupera una varietat de vinya extingida a casa nostra

El Pla de Maset de Salou ja torna a ser un camp agrícola com ja ho havia estat segles enrere. Aquest dilluns s'hi plantaven els 217 primers ceps que han de permetre, encara que sigui simbòlicament, recuperar el conreu de vinya al municipi. Per fer-ho, s'ha apostat per una varietat extingida des de fa mig segle a casa nostra com és la del Pàmpol Girat.

Els més de 200 ceps, i que es podrien ampliar a 500 d'aquesta varietat en les pròximes setmanes, que s'han plantat provenen d'una finca madrilenya, que compta amb una de les col·leccions de varietats de vinya més importants d'Espanya i Europa. Una varietat que s'adapta perfectament al terreny del Pla de Maset.

MÉS VARIETATS EN UN FUTUR

La idea del consistori salouenc és aprofitar la part superior d'aquest antic camp agrícola per a recuperar una segona varietat també extingida al Camp de Tarragona com és l'Escanyagossos. Tot per a poder posar en valor un passat agrícola del municipi moltes vegades poc conegut.

Tot el procés ha estat acompanyat i supervisat per l'Institut Català del Vi i la part enològica la durà a terme la URV.

S'espera que la primera producció de raïm pugui arribar d'aquí a tres o quatre anys i el vi resultant no serà comercialitzat, sinó que es destinarà a obsequis institucionals de l'ajuntament salouenc.