Caldrà miracle a la tornada

L'OCA Global Salou haurà de remuntar 21 punts si vol ser als quarts de final del play-off per pujar a LEB Or. Serà tot un repte per als de Jesús Muñiz després de la dura derrota en el partit d'anada. El Ciudad de Huelva va passar per sobre dels salouencs en la segona meitat. El marcador final de 96-75 no fa justícia a l'esforç dels de groc abans de marxar a vestidors.

I és que el Salou va estar ben viu fins al descans, al qual va arribar tan sols dos punts per sota. El primer quart va caure del cantó salouenc, amb un parcial de 19-20. En el segon, la balança es va decantar de la banda local, però per molt poc, amb un parcial de 21-18. Tot obert de cara al segon temps.

QUASI LA MEITAT DELS TRIPLES

Després de la mitja part, però, el Ciudad de Huelva va canviar el ritme del partit. I ho va fer sobretot a base de triples. Els locals en van anotar gairebé la meitat dels que van llençar: 16 de 35. Onze més que el Salou. No és cap sorpresa, perquè el Ciudad de Huelva ha estat el segon millor triplista del grup Oest de la LEB Plata.

Uns andalusos esperonats des de la línia de 6,75 per dos dels referents en atac, amb quatre triples per cap: Ortiz, amb 18 punts, i Urdiain, amb 14. També destacables els tres triples i 16 punts de Javier García, o els 17 de José David Gómez. Una llàstima, perquè el Salou va aconseguir aturar la principal amenaça, Chabi Yo, que es va quedar amb només dos punts.

SEGONA MEITAT ANDALUSA

Amb tot, la segona meitat va condemnar els de Jesús Muñiz. El Ciudad de Huelva es va escapar 11 punts per sobre en el tercer quart, amb un parcial de 25-16. Encara més definitiu va ser el cop rebut en el darrer període, amb un 31-21 favorable als locals. Poca cosa a fer per als salouencs davant uns andalusos molt endollats en atac.

El Salou va anar sobrevivint sobretot gràcies a Víctor Aguilar, que en una gran actuació va anotar 22 punts. Més discret que altres dies va ser Isaac Mayo, que es va quedar amb 13. I parla molt bé de la defensa del Ciudad de Huelva el fet que cap jugador més dels de la Costa Daurada s'enfilés fins als dobles dígits en anotació.

TOCA REMUNTAR

Sigui com sigui, els de Jesús Muñiz s'hauran de refer molt ràpidament del cop rebut a Huelva perquè no hi ha temps per lamentar-se. Diumenge, a les 18:15 h, l'OCA Global Salou intentarà capgirar l'eliminatòria. 21 punts el separen del miracle.