Salou reclama que es millori la gestió forestal dels terrenys de PortAventura

El Mirador de Salou reclama a l’Ajuntament que faci tot el possible per evitar un incendi a la urbanització. Els problemes amb la gestió forestal de la zona s'arrosseguen de fa temps i els veïns consideren que van començar amb l'expropiació dels terrenys per a la construcció de Port Aventura.

Ara el consistori ha enviat un requeriment als propietaris perquè es facin càrrec de les restes de poda que s’acumulen a prop de la urbanització.

Des del consistori també es manifesta la voluntat de desbrossar la vegetació que ocupa la via pública, però el risc d’incendi actual obliga a fer servir maquinària manual, fet que dificulta la tasca.

El veïnat critica que l’empresa contractada per dur a terme la neteja de les zones verdes també acumula restes vegetals a prop de la urbanització.

Salou mirador salou 2022 1

És en una zona on l’executiu municipal ha posat una tanca per evitar que es generi cap activitat susceptible d’iniciar un foc, que de produir-se es podria extingir ràpidament segons els informes tècnics municipals.

Amb tot, el veïnat del Mirador de Salou té diversos fronts oberts per tal d’assegurar que no hi hagi cap incendi com els tres que es van produir abans de la construcció de PortAventura. Un fet que podria ser desastrós per a la urbanització, ja que només compta amb un carrer de sortida.

L’Ajuntament explica que durant aquests dies i les pròximes setmanes es treballarà per desbrossar les zones que generen més problemes i s'espera poder tenir permís per utilitzar aviat la trituradora que ha de permetre buidar les acumulacions de poda.