Salou engega el projecte de remodelació integral del Barri de la Salut

Més enllà dels treballs necessaris per evitar les inundacions periòdiques que pateix, l'Ajuntament de Salou vol implementar una renovació urbanística a fons del Barri de la Salut. És per això que en pocs dies es començarà a redactar un projecte global que ha de canviar la fisonomia de la zona.

El Barri de la Salut de Salou es recupera encara aquest divendres de les conseqüències d'una nova llevantada que ha tornat a deixar els seus carrers plens de fang i canyes després de l'acció combinada de l'entrada d'aigua de mar i l’aigua provinent del Barranc de Barenys.

A l'espera dels avanços en el projecte de canalització d'aquest darrer, des del consistori es treballa ara en la redacció d'un projecte de remodelació integral del barri, que afecti tant la urbanització del mateix com aspectes claus com el clavegueram o la il·luminació entre d'altres. Aquest sorgeix després de l’anàlisi de 7 zones del municipi dut a terme l’any 2018 i que va posar sobre la taula les necessitats de millora presents en aquest barri.

Des del consistori salouenc es vol aprofitar l'oportunitat urbanística que s'obrirà quan desapareguin físicament les vies del tren d'aquest espai de la ciutat per a afrontar una reconversió total de la zona.

El projecte, del que properament s'adjudicarà la redacció per un import de 180.000 euros, també inclou un anàlisi de les pluvials a l'espera de la canalització del barranc i la substitució dels elements de contenció de possibles entrades d'aigua de mar en episodis com el viscut en els darrers dies.