Notícies 12. 04/12/2019

30 milions d'euros. És la inversió que farà l'empresa de logística Gasley al polígon de Valls, serà la primera aposta de la multinacional per Catalunya. Posarà en marxa una gran nau industrial de 30 mil metres quadrats que posarà a disposició de les empreses que s'hi vulguin instal·lar. Els inversors asseguren que ja hi ha interessats. A principis de l'any que ve es donarà a conèixer l'empresa que s'hi ubicarà.

Els tres reactors de les dues centrals nuclears de Catalunya, a Ascó i Vandellòs, continuen preparant-se per allargar la seva activitat al màxim. L'Associació Nuclear  creu que la seva activitat ha de seguir més temps del previst perquè asseguren que és la millor manera per fer front al canvi climàtic i frenar els nivells de CO2 a l'atmosfera. Demanaran allargar 10 anys més la vida dels dos reactors d'Ascó tal com han fet aquest any amb Vandellós II.

L'Ajuntament de l'Espluga demana una remodelació del pont de la Font Baixa. Creuen que una ampliació de la boca podria mitigar els efectes de futures riuades. Aquesta però no és la opció prioritària per al departament de Territori i Sostenibilitat que planteja la recuperació del segon ull del pont. La solució la determinarà un estudi que executarà l'Agència Catalana de l'Aigua.

La pluja alenteix l'inici dels treballs de creació del vintè Pessebre de Sorra de La Pineda. Artistes provinents d'arreu d'Europa esculpiran una proposta secreta que ocuparà 200 metres quadrats al Parc del Pinar del Perruquet i que tindrà justament l'aigua com a un dels eixos principals.

Javi Márquez és la gran esperança del Nàstic després de disposar, al camp del Prat, dels seus primers minuts aquesta temporada. Escoltarem les valoracions d'un migcampista que ha tornat a la dinàmica de l'equip enmig de la primera ratxa positiva de la campanya i amb l'arribada del nou tècnic Toni Seligrat.

Programes més recents a TAC12