Notícies 12. 02/12/2019

Tac12 guanya el premi de Periodisme del Camp de Tarragona dels Mañé i Flaquer. El Col·legi de Periodistes i l'Ajuntament de Torredembarra ha atorgat el màxim guardó a la Televisió Pública del Camp de Tarragona en reconeixement a l'epíleg de la sèrie Tremolors que recreava l’entrada dels nacionals el 15 de gener a Tarragona. Un capítol que arrodonia la gran producció audiovisual sobre la Batalla de l'Ebre, just quan es complien 80 anys d'aquest episodi de la Guerra Civil. Els Mañé i Flaquer, que agafen més volada, van premiar dos altres treballs del territori.

Torredembarra ja aplica el sistema de recollida selectiva porta a porta. Es converteix així en el primer municipi del Tarragonès que opta per aquesta modalitat per millorar en matèria de reciclatge. La implantació serà però progressiva, ara ha començat als carrers del barri Babilònia, mentre que més endavant s'estendrà a altres zones del municipi.

Centenars de persones han participat aquest cap de setmana en les activitats benèfiques organitzades per la Riuada Solidària a Montblanc per recaptar fons per als damnificats pels aiguats. La performance amb els paraigües blaus i el dinar popular han estat els actes més multitudinaris. Mentrestant, en un registre molt diferent, el Vi de Fang del Celler Rendé Masdéu arrassat per la riuada és protagonista del menú de Benvinguda que els germans Roca han ideat per a la Cimera del Clima que ha començat aquest dilluns a Madrid.

Tarragona ha commemorat aquest diumenge el 19è aniversari de la declaració de la ciutat com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. Diverses activitats  gratuïtes al Museu d'Història de Tarragona van omplir una jornada de celebració per reivindicar, novament, el patrimoni de la Tàrraco Romana. Això, en un cap de setmana en què s'ha premiat l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social.

El Nàstic encadena dues victòries a la Lliga per primera vegada en un any i mig. L'equip ha canviat de cara des de l'arribada de Toni Seligrat i abandona així la zona baixa de la Segona B. Les places de promoció per pujar se situen a nou punts de distància gràcies al triomf al campd el Prat per 1 a 3.

Programes més recents a TAC12