La Llegenda de Sant Jordi i la Dracum Nocte marquen l'inici de la Setmana Medieval



El Drac arriba a Montblanc per sembrar la por i amb l’espectacle d’invocació les forces del mal s’apoderen dels racons de la vila ducal. Un any més, la Dracum Nocte va donar inici al primer cap de setmana de la Setmana Medieval. Foc, llum i so per instaurar la nit de tenebres. El poder en mans del mal acaba l’endemà amb la gesta del cavaller Sant Jordi.

La Dracum Nocte i la representació de la Llegenda han estat els dos primers actes de gran format de la 32a Setmana Medieval. Dues propostes que donen relat a la festa, però hi ha vida més enllà d’això a Montblanc, immers en l’Edat Mitjana.

Les cases nobles i la comitiva reial recorren els carrers de la vila amb tots els honors, mentre les classes més baixes subsisteixen en un campament de poble enguany ampliat.

Entre penúries també una desena de joves que seran comprats pel millor postor. El Mercat d’Esclaus diverteix els assistents i l’humor els permet una sèrie de llicències.

Durant tot el cap de setmana els carrers i places van acollir activitats per a petits i grans. Una oferta reforçada, com és habitual, amb el Mercat Medieval, la mostra d’oficis i l’escola cavalleresca. Tot plegat ha atret milers de visitants d’arreu del país. Una oportunitat que novament els cellers de la DO Conca de Barberà aprofiten per donar a conèixer els seus vins. La Setmana Medieval captiva els de fora i uneix els montblanquins.

El primer cap de setmana ha acabat amb el lliurament de les credencials de les cases nobles al rei. La representació d’aquest protocol medieval va omplir l’Església de Santa Maria amb un dels actes més tradicionals que explica al públic com era la jerarquia de la societat feudal.