Neix la Ruta del Trepat per impulsar l'enoturisme a la Conca de Barberà

Neix la Ruta del Trepat, una iniciativa de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal i la Denominació d’Origen Conca de Barberà. La proposta situa al centre la varietat autòctona de la comarca, el Trepat, i aprofita la volada que ha agafat en els darrers anys per impulsar l’enoturisme al territori.

Per ara la ruta inclou 10 cellers de la DO i agrupa totes les activitats que ofereixen al voltant del vi. Tot plegat queda plasmat en un tríptic que s’ha editat amb aquesta marca. Es presenta amb un mapa i el ventall de propostes, com també amb la resta de museus i espais d’interès. A més a més, amb la visita de tres cellers, s’obsequiarà el visitant amb dues ampolles de vi elaborades amb Trepat.

Des de fa temps, els cellers són un reclam més per als visitants que arriben a la Conca de Barberà, però la ruta vol ser l’impuls per consolidar l’enoturisme al voltant del relat comú generat a partir del redescobriment del Trepat. Un dels reptes també és obrir els cellers al públic familiar oferint activitats per a petits i grans.

La iniciativa està oberta a nous cellers que s’hi vulguin incorporar. De fet, està pensada per convertir el coneixement de la viticultura en una experiència vivencial que doni valor afegit al vi i, en particular, a tot aquell elaborat amb Trepat.