La Festa Major de Montblanc escalfa motors


Després d'un any d'obres, el renovat Museu Comarcal de la Conca de Barberà ha acollit els primers visitants durant els actes previs a la Festa Major de Montblanc. L'objectiu de la reforma no ha estat altre que perfeccionar l'experiència potenciant els eixos històrics i socials que vertebren la comarca.

A més, s'ha redissenyat el relat museogràfic per fer-lo més inclusiu pel que fa a temes com la perspectiva de gènere. La voluntat de la direcció és que aquesta nova etapa serveixi per retallar distàncies entre la població i el museu.

La remodelació del museu ha comptat amb una inversió de poc més de 50.000 euros provinents de l'Ajuntament i de fons europeus. Aquest pressupost ha servit per ampliar els espais dedicats a la prehistòria i a l'edat medieval. També s'han fet millores a l'entrada, a la sala d'exposicions temporals i pel que fa a la il·luminació.

montblancok

Una de les altres imatges que ens deixen els actes previs a la Festa Major de Montblanc és la presentació de "Plaça Major", el primer disc gravat pels grallers de la vila, amb més de 40 anys d'història. El treball s'ha enregistrat a Amanita Estudi de Constantí i inclou 12 temes indispensables per a la cultura popular montblanquina.

La Festa Major com a tal començarà aquest dimarts amb el pregó, a càrrec de Laura Pelay, exsecretària General de Salut de la Generalitat. Una Festa Major marcada per les ballades del seguici popular i espectacles musicals com el d'Els Pets, Suu o Ítaca Band.