×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 362

Cau part del sostre del Monestir de la Serra de Montblanc

Una part del sostre d'una de les ales del Monestir de la Serra de Montblanc s'ha esfondrat. L'edifici està deshabitat i la parròquia se'n va adonar aquest dissabte, durant una visita del consell de la Plebania. No saben exactament quan va passar ni per quin motiu. Asseguren que la revisió de les taulades s'havia fet i que el seu estat de conservació era bo. I de fet, ha caigut a l'ala del monestir on s'havien començat obres de millora.

Mentre s'estudien les causes de l'esfondrament, ja s'ha apuntalat aquesta part de l'edifici, s'està retirant la runa i s'està estudiant com refer la teulada.

montblanc 11 març

L'Arquebisbat de Tarragona fa temps que estudia un projecte per donar vida a aquest edifici. Fer-hi un hotel ja s'ha descartat i ara s'està estudiant un altre ús. Una de les opcions passaria per fer-hi una casa d'espiritualitat.

El monestir de la Serra es va quedar buit l'any 2017, quan el Seminari del Poble de Déu va abandonar l'edifici. Des de llavors, no l'ha habitat ningú i només s'utilitza el santuari per a celebracions litúrgiques.