L'Espluga recorre a un saurí per trobar aigua

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha contractat els serveis d'un saurí per trobar punts de captació d'aigua. Un d'aquests experts, amb el seu pèndol, ha recorregut part del terme municipal a la recerca de punts on es podrien obrir nous pous.

La recerca, d'altra banda, també s'ha fet amb un geòleg que ha estudiat els aqüífers i ha proposat un canvi de bombes en dos pous per millorar-ne l'eficiència. Ara bé, la solució màgica a la sequera no hi és. Per això, des de l'Ajuntament demanen responsabilitat a la ciutadania. Després de 8 mesos amb talls d'aigua durant les nits, la situació no han millorat per la manca de pluges i tot indica que el pròxim estiu serà encara més complicat.

ALTRES MESURES D'ESTALVI

Amb aquest context, des de l'oposició, el regidor de Nova Espluga proposa reutilitzar l'aigua de la piscina d'un any a l'altre. Fins ara, cada temporada s'ha renovat perquè el tractament es deixa de fer just en acabar l'estiu. Actualment, aquesta aigua s'està utilitzant per regar, però des del govern s'admet que s'haurà d'estudiar l'opció.

Una de les altres accions passa per reduir les fuites d'aigua i, en aquest sentit, avança el projecte per renovar les canonades de la urbanització Carreras. L'Ajuntament ha adjudicat les obres a una de les tres empreses que es va presentar al concurs per un import de 750.000 euros, mig milió dels quals es financen amb els Next Generation.