El ple de l'Espluga aprova la millora de les condicions dels treballadors de l'Ajuntament

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha aprovat aquest dimecres al matí l'acord que millora i actualitza les condicions de treball del personal laboral i funcionari. El consistori i Comissions Obreres han pactat un seguit de mesures com a primer pas. 

Principalment, s'han tocat els horaris i s'han introduït mesures per la conciliació. Aquesta actualització arriba 20 anys després d'aprovar el darrer conveni col·lectiu, el 2002. En un ple extraordinari, per unanimitat, el consistori ha donat llum verda al nou acord.

D'entrada, la jornada base es fixa en 37 hores i mitja setmanals. S'implanta el teletreball i un sistema de gestió del temps automatitzat. També s'incorporen mecanismes de flexibilització dels horaris i es milloren els permisos. Per un altre costat, es redueix la jornada de 15 hores dels vigilants municipals en cap de setmana, establint dos torns de 12 hores. Tot plegat s'ha negociat amb Comissions Obreres que celebra que l'Ajuntament es posi al dia i s'equipari amb les condicions de l'administració local, si bé reconeix que queda molt per fer. En aquest sentit, l'acord també inclou un estudi i valoració dels llocs de treball. 

El ple municipal extraordinari també ha aprovat un protocol intern per a la prevenció i abordatge de l'assetjament sexual i per la prevenció de l'assetjament moral i la violència en el treball.