×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Constantí presenta les primeres rèpliques del seguici popular

El saló de plens de l’ajuntament de Constantí ha estat l’escenari escollit aquest dijous per engegar el primer dels actes culturals que Constantí celebra abans de la diada de l’11 de setembre. La presentació pública de les rèpliques d’entitats del seguici a petita escala ha comptat amb tres figures que han estat presentades per l’alcalde del municipi.

S’ha destacat la presència de membres dels amics de la colla C.O.C.A. històrics portadors d’elements del seguici a Constantí.  Els personatges escollits per fer les representacions han estat els gegants de Constantí, en Peret i la Tecleta principals protagonistes dins els seguici, i la bèstia de foc La Dragonina, element del correfoc al municipi.

Les rèpliques han estat manufacturades per Artesania Voltà, artesans del territori i de moment s’han fet 30 figures de cada element. Cada figura ha estat pintada a mà i estan fetes de marmolina, un material semblant a la ceràmica. La idea de l’ajuntament de Constantí és continuar fent rèpliques d’altres elements del seguici a manera d’impulsar la cultura popular del municipi. Les següents representacions que volen portar a terme són l’àliga gran i l’àliga petita.

Les figures es venen a 20 euros cadascuna i els interessats podran adquirir-les al mateix ajuntament a l’oficina d’atenció al ciutadà. La presentació de les rèpliques del seguici festiu ha estat el primer dels actes que tindran lloc a Constantí fins el dia 11 de setembre que celebraran la Diada Nacional de Catalunya.