La pagesia trasllada les reivindicacions al Parlament


Aquest dimarts ha començat al Parlament el ple monogràfic dedicat a la pagesia, que arriba a petició de Junts per Catalunya i després de setmanes de reivindicacions del sector primari. A la cambra catalana, quatre representants de sindicats, plataformes i federacions han dit prou, cansats de no ser escoltats i exigint solucions al Govern. Feia 10 anys que el Parlament no celebrava un ple dedicat a aquest àmbit. 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, han repetit el que ja han manifestat els darrers dies, que les queixes de la pagesia són legítimes i se les fan seves. "És millor prometre poc, però complir-ho tot", ha expressat Aragonès, qui també ha recordat que no totes les problemàtiques estan en mans de l'administració catalana. El conseller, en la mateixa línia, ha recordat la feina feta els darrers anys i els acords assolits a la taula agrària. 

El Govern estudiarà l'aplicació d'una renda bàsica agrària per donar continuïtat al sector i permetre el relleu generacional. A més, David Mascort ha recordat que es destinaran més recursos a les oficines comarcals per l'assessorament i acompanyament a la pagesia i se centralitzaran tots els tràmits amb l'administració a través d'una finestreta única. L'altre canvi que hi ha damunt la taula és que el Departament recuperi el nom d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.