Cap de setmana de música i teatre al Camp de Tarragona

SUCIA. Tarragona. Sala Trono. Divendres i dissabte (20h)

Quan una víctima d'una agressió sexual explica la seva experiència, la primera reacció que sorgeix per part del món és clara: Per què no vas fer res?. Sucia és la resposta que dona la protagonista, Bárbara Mestanza, a aquesta pregunta. Sucia parla de l’agressió sexual posant el focus no sols en la mateixa experiència viscuda per la víctima, sinó en com rebem com a societat aquest tipus de situacions. En un moment en el qual les agressions no han disminuït, la proposta de Xavi Castillo ens planteja  tractar aquest tema intentant buscar la manera de traçar un pont que ens ajudi a comprendre la complexitat d’un problema que travessa tothom per igual.

CORALINA. LA SERVENTA AMOROSA. Valls. Centre Cultural. Dissabte (20h)

Coralina és la serventa de la mansió d’Ottavio, on va néixer i va ser criada «com una filla» al costat de l’hereu, el jove Florindo. Però ara el senyor Ottavio ha enviaudat en una edat avançada i s’ha tornat a casa amb Beatrice, que mou tots els fils amb astúcia per tal que el seu propi fill, Lelio, sigui el destinatari de l’herència del vell. Ha aconseguit desterrar el jove Florindo de casa seva i Coralina, degradada a la condició de serventa d’últim nivell, ha decidit seguir-lo. Coralina però, és lúcida i tossuda, i es fixarà com a missió restaurar la bona posició de Florindo davant del seu pare i el seu patrimoni. Així comença un teixit enredat d’estratègies i complicacions que desencadenarà fervors amorosos, pactes, complots i molt objectius entrecreuats en una història apassionada. L’obra, de Carlo Goldini, compta amb la direcció d’Oriol Broggi.

LUX FUNDACIÓ. VIVALDI & FRIENDS. Vila-seca. Auditori Josep Carreras. Divendres (20h)

La manera de concebre la música, tant en l'àmbit compositiu com interpretatiu d'Antonio Vivaldi, Benedetto Marcello i Arcangelo Corelli va ser tota una revolució artística musical que va generar un veritable impacte internacional per tota l'Europa del segle XVIII. Fins i tot, el mateix Johann Sebastian Bach va transcriure obres i estil d'aquests tres genis barrocs de qui podrem sentir algun extraordinari exemple. En definitiva Bach va retre un veritable homenatge a aquests tres pilars de la història de la música tal com farà Lux Fundació en el concert que proposa.

EL CANTANTE DEL GRECO. Tarragona. Sala Zero. Dicendres (20.30h)

A la Sala Zero trobarem una aposta de quilòmetre zero. El cantante del Greco, líder de la banda Doble Rombo s’hi presenta amb el seu nou projecte personal. Després de grabar un disc en solitari ja pensa en el segon treball. El primer en solitari el va gestar partint del blues i el focl amb pinzellades de rock i country. El treball el va produir Demian Domínguez. El concert a la Zero serà doble. També hi actuaran els vendrellencs Guardafuegos.