Els Reis reparteixen regals i il·lusió, tot i la pluja en alguns punts

Dia de moltíssima il·lusió als carrers i places del Camp de Tarragona. Aquesta tarda s'han omplert per rebre els Reis Mags d'Orient, que han arribat amb les seves millors gales. Enguany, diverses poblacions del territori han optat per incorporar trams inclusius a les cavalcades perquè els infants amb necessitats especials també les poguessin gaudir. L'amenaça de pluja ha estat real, sobretot a l'interior. A la Conca de Barberà els Reis han desfilat sobre mullat.

AMARREN AL SERRALLO

Màxima expectació al Moll de Costa de Tarragona per rebre Ses Majestats. En aquesta embarcació, arriben cada any Melcior, Gaspar i Baltasar a la ciutat. 21 salves han anunciat la notícia. Bany de masses a peu de carrer i també des del balcó del Teatret del Serrallo des d'on saludat la munió de gent que els esperava. Una estona abans, però, també s'han deixat veure pels barris de Ponent i enguany han arribat a més racons dels barris tarragonins perquè s'han unificat les dues cavalcades que s'hi feien.

Finalment, després d'aquest llarg itinerari, i havent passat pels carrers més cèntrics de Tarragona, els Reis han rebut la clau de la ciutat de mans de l'alcalde. I és que és un element indispensable perquè aquesta nit puguin entregar els regals a totes les llars.

REPARTEIXEN PELUIXOS A SALOU

A Salou, també han rebut la clau que obre les portes. Després d'aquest moment, tota la comitiva ha iniciat la cavalcada pels carrers de la capital de la Costa Daurada amb rumb a la Torre Vella. Fent valer el lligam d'aquesta població amb la mar, aquí els Reis també han arribat navegant fins al Port Esportiu. Aquesta vegada han repartit 600 peluixos.

TRADICIÓ I TAC12 A VILA-SECA

A Vila-seca, en canvi, ho han fet a cavall. Així ho marca la tradició. L'entrada de Melcior, Gaspar i Baltasar als jardins del Castell és un dels moments més especials. Això sí, des de fa uns anys li fa la competència un altre instant icònic. El mapping a la façana del Castell ha tornat a il·lusionar a petits i grans. I aquí els tres altres protagonistes de la vetllada: La Pineda, el Tonet i el Tatano. Amb l'estrena d'una banda sonora pròpia i efectes de foc, l'audiovisual ha possibilitat l'entrega de la clau mestra de la ciutat. Després, han entregat els paquets amb l'estira la corda, tot un clàssic que hem vist en directe, un any més, a Tac12. 

A VALLS VAN SOBRE BUS

A Valls, on primer s'han deixat veure ha estat a l'estació de trens, aquesta vegada els hi ha dut un autobús per iniciar la cavalcada. L'itinerari ha passat per diversos punts emblemàtics del centre històric fins a la plaça del Pati. Al passeig de l'estació els més petits ja els esperaven i s'han pogut fer fotos amb tots ells, mentre comprovaven si duien o no els seus regals.

MÉS INCLUSIVA A LA TORRE

Com a Tarragona i Salou, a Torredembarra els Reis també han arribat per via marítima. Aquest 2024 han volgut ser una mica més sensibles amb tots els nens i nenes. Per això, han repartit 700 quilos de caramels sense gluten. A més a més, també s'ha habilitat una àrea més tranquil·la per a infants amb necessitats especials. Tothom ha pogut gaudir de les noves carrosses.

A MONTBLANC, ESCULLEN LES MURALLES

Les muralles medievals de Montblanc sempre emocionen a Ses Majestats. Per això, ja tenen el costum d'iniciar la cavalcada des d'aquí. El que potser no esperaven era trobar-se amb la pluja. El recorregut l'han iniciat sense problemes, però més endavant han fet falta paraigües.

CANVI DE RECORREGUT A CONSTANTÍ

A Constantí, en canvi, han optat per reinventar-se i modificar el recorregut. Ha estat la gran novetat d'aquest 2024 d'una cavalcada que ha començat des del carrer Sant Pere. Han tornat a portar les carrosses més vistoses estrenades l'any passat. Aquesta vegada els han acompanyat més pastorets a l'inici de la comitiva.

CAVALCADA INCLUSIVA A ALTAFULLA

Altafulla la novetat ha estat l'estrena d'un tram inclusiu. En aquest, s'ha reduït el soroll per tal que persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA) gaudissin també de la vetllada. Els reixos han iniciat la marxa des de la plaça dels Vents i han entregat els regals al casal de La Violeta. 

L'ESPLUGA DEMANAVA PLUJA I ELS REIS HO HAN FET REALITAT

A l'Espluga de Francolí fa mesos que demanen aigua i pluja han portat els Reis. Ha fet la guitza durant la cavalcada. Ses Majestats s'han acompanyat enguany de més d'un centenar d'ajudants. Tot i això, han hagut d'anar més de pressa del normal. A l'Ajuntament han rebut les claus.

Aquest ha estat el periple dels Reis, tot plegat, abans d'anar casa per casa a repartir els paquets.