Un atac informàtic afecta els clients de l'aplicació Aparcar

Si estàs donat d'alta a l'aplicació Aparcar per pagar a les zones d'estacionament regulat pots haver estat víctima d'un atac informàtic. Reus Mobilitat, de qui depèn aquesta aplicació, ha informat que la intrusió als sistemes de l'Ajuntament podrien haver provocat el robatori de dades personals dels clients d'aquesta aplicació per mòbils. L'incident estaria en fase de control. 

En un comunicat adreçat als usuaris, l'empresa ha informat que les dades compromeses serien els noms i cognoms, números de telèfon, DNI, correus electrònics, i dades dels vehicles. Mentrestant, es considera que no s'haurien vist afectades les dades referents a targetes de crèdit.

L'APP MÉS UTILITZADA AL CAMP DE TARRAGONA

Aquesta aplicació, que va néixer a Reus, no només s'utilitza a la capital del Baix Camp, sinó que també és l'eina per pagar l'aparcament amb el mòbil a Tarragona, Salou, Cambrils, Vila-seca, Valls i Montblanc.

L'atac informàtic es va detectar dissabte passat a dues empreses municipals de l'Ajuntament de Reus. Segons informen les companyies, la ràpida activació del protocol de seguretat va permetre aturar i eliminar l’atac, minimitzant l’afectació al sistema. Els serveis, de fet, es van restablir poques hores després.

L’incident es va notificar a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, de qui s’ha rebut el seu suport. D’aquesta manera, s’ha notificat a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades i s’ha denunciat als Mossos d’Esquadra.