L'atur puja per primera vegada des de principis d'any a Tarragona

Frenada de la bona progressió que han seguit les dades d'atur durant la major part de l'any. Després de mesos de resultats positius, la tendència generalitzada ha estat de negativa amb comparació a fa un mes.

Tarragona registra unes xifres similars a les de la resta de Catalunya i se situa com a segona demarcació on menys nous aturats hi ha respecte a fa un mes, 944 més (+2,46%).

Si en fixem amb la comparativa interanual, Tarragona registra 2.594 menys d'aturats que fa un any (-6,19%). Es tracta d'un nombre que gairebé dobla la mitjana catalana.

La finalització dels contractes estiuencs ha marcat aquesta tendència a l'alça de les dades de desocupació. En aquest sentit, el sector dels serveis és on s'ha notat més aquest decreixement amb 850 nous aturats.

PANTALLA ATUR1

La construcció registra el segon mes amb números vermells, de la mateixa manera que la indústria, que prescindeix de més d'un centenar de treballadors.

Campanyes agrícoles com la verema o la recollida de la garrofa han donat peu al segon mes amb creixement d'ocupació per al sector primari.

PANTALLA ATUR2

Pel que fa als afiliats a la seguretat social, la demarcació registra un total de 348.471 persones, prop de 3.000 menys que ara fa un mes (-0,82%). Ara bé, més de 8.000 més que ara fa un any (+2,40).

Finalment, els contractes indefinits cauen prop d'un 40% amb relació al juliol i poc més d'un 20% que l'agost del 2022. Són dades lleugerament per sobre de la mitjana catalana.