La nova planta fotovoltaica de PortAventura generarà un 30% de l'energia del 'resort'

PortAventura ha inaugurat la planta fotovoltaica més gran a un 'resort' de vacances espanyol. Proporcionarà un 30% de l'energia de tot el complex, inclosos els tres parcs i els hotels. Són 11.000 panells que generaran 10 giga whats de potència a l'any, que equival al consum de 3.000 famílies.

La planta ocupa més de sis hectàrees de terreny i el projecte, que s'ha impulsat de la mà d'Endesa X ha suposat una inversió de sis milions d'euros. Evitarà l'emissió de 4.000 tones de diòxid de carboni anuals.

Port aventura cotxes electrics

En el disseny de la planta s'han tingut en compte aspectes paisatgístics i de conservació del patrimoni iber i romà trobat. La segona fase del projecte inclourà la instal·lació de 6.000 plaques més als aparcaments dels treballadors i costarà uns tres milions d'euros.

D'altra banda, PortAventura també ha incorporat 150 places per a vehicles elèctrics que podran utilitzar treballadors i clients de forma gratuïta. Es tracta de la instal·lació privada de punts de recàrrega de l'Estat.

L'estratègia de descarbonització de PortAventura es completa amb un contracte amb Endesa que proveeix la resta d'energia del ressort a partir de fonts 100% renovables.