Pablo Alboran, Ginestà i la BUMT, entre les propostes musicals del cap de setmana

La música centra bona part de les propostes culturals d'aquest cap de setmana a casa nostra. Fem un repàs a l'agenda per als propers dies.

PABLO ALBORÁN. Tarraco Arena Plaça. Dissabte (21h)

Musicalment el pla fort del cap de setmana el trobem a la Tarraco Arena Plaça. Hi arriba la gira de Pablo Alborán. El passat mes de desembre el cantautor malagueny va publica el seu sisè album: “La cuarta hoja: un disc que l’artista qualifica de positiu i que ha comptat amb diverses col·laboracions. Tarragona és un dels punts de pas de la gira de presentació del mateix.

GINESTÀ. Tarragona. Auditori de Camp de Mart. Dissabte (22.30h)

Ginestà, la banda encapçalada pels germans Júlia i Pau Serrasolsas, presenta el seu nou àlbum. Es tracta del tercer disc del grup, que ja els ha portat a fer gairebé quaranta concerts d’ençà que el van estrenar a finals de març del 2022. “Suposo que l’amor és això” és un disc conceptual que, al llarg de les seves deu cançons, pretén exposar diferents perspectives de l’amor. Musicalment, Ginestà proposa una nova sonoritat, més sofisticada i contemporània. Melodies electròniques i sintetitzadors acompanyen les lletres, dolces i sinceres. En aquesta entrega del festival d’estiu al Camp de Mart, també actuarà Marala.

COR JOVE SCHOLA CANTORUM. Claustre de la Catedral de Tarragona. Dissabte (21h)

El cap de setmana a Tarragona també tindrà espai per la música clàssica. Tornen les Nits de música al claustre de la Catedral de Tarragona. Ho fan amb un concert del Cor Jove de la Schola Cantorum dels Amics de la Catedral, dirigit per Anna Mateu. A la segona part del concert també actuarà el pianista Toni Costa.

CERCAVILA 30 ANYS DE BUMT. Tarragona. Des d'Imperial Tarraco. Dissabte (11.30h)

I ara, un concert itinerant. La Banda Unió Musical de Tarragona celebrarà els seus trenta anys d’història amb una cercavila. Proposa un recorregut musical de caràcter festiu pels carrers de Tarragona amb la participació de tots els músics que han anat passant per l’entitat. L’itinerari s’iniciarà a la Rambla Nova, prop del Balcó del Mediterrani per acabar als jardins del Camp de Mart on s’inaugurarà un monòlit fet pel músic de la banda Ramon Llop en honor de la trajectòria de les últimes tres dècades de la BUMT.

LARREAL. Vila-seca. El Celler. Divendres (21h)

Més enllà de la música, el cap de setmana atindrà també espai per la dansa, però en aquest cas ens haurem de desplaçar fins a Vila-seca. Des de la seva creació el 1992, Larreal, companyia formada pels ballarins i ballarines del Real Conservatori Professional de Dansa de Mariemma, ofereixen un espectacle versàtil i ple d’energia. En aquest cas arriben al Celler de Vila-seca amb els ballarins Aleix Mañé i Aida Badia.