El PDeCat i Junts s'hauran de repartir els drets electorals

Junts per Catalunya guanya un nou pols al PDeCAT, que li haurà de cedir la meitat del seus drets electorals allà on es presentin les dues forces. Una nova resolució de la Junta Electoral Central considera que els dos partits van presentar-se en coalició fa 4 anys i ara s'han de repartir l'espai per igual. Considera que no és possible especificar quin percentatge dels vots va obtenir cada part. Això afecta al temps en els blocs informatius, a la propaganda electoral i en els punts per col·locar cartells i pancartes.

En clau local, la decisió de l'administració electoral tindrà repercussió allà on Junts i Ara Pacte Local, que és la marca del PDeCAT, han fet llistes
per separat. Per exemple, a Tarragona guanya protagonisme la llista de Jordi Sendra, de Junts, que disposarà de la meitat dels drets aconseguits per la candidatura de Dídac Nadal el 2019. L'altra meitat serà per Mar Giné de Sí Tarragona.

Els casos més paradigmàtics són els de Vila-seca i Montblanc. En el primer cas, la llista de l'actual alcalde Pere Segura sense la resolució de la JEC s'hauria quedat sense drets electorals, tot i guanyar les eleccions fa quatre anys. En aquest cas, la llista del PDeCAT, Convergents per Vila-seca d'Antonio Giraltó, hauria estat la força amb major representació. Finalment, s'hauran de repartir el temps.

Mentrestant, a la Conca de Barberà, Marc Vinya que conserva la marca de Junts per Montblanc, tot i estar adscrita al PDeCAT, haurà de cedir la meitat dels seus drets a Montblanc Progressa, la llista de Junts per Catalunya. Aquesta l'encapçala l'actual alcalde, Josep Andreu, que s'havia quedat sense drets perquè fa 4 anys va guanyar les eleccions com a cap de llista d'Agrupament Catalanista i tots els seus vots sumaven per Esquerra Republicana.