Un any després, què fem amb l'AP-7?

El setembre del 2021 es va alliberar l'autopista AP-7 de peatges. Des d'aleshores, s'ha multiplicat exponencialment el volum de trànsit i, en conseqüència, la sinistralitat; la via té ara un 40% més de trànsit i, al Camp de Tarragona, hi ha hagut un mort més des de l'eliminació dels peatges en comparació als mateixos 11 mesos entre el setembre del 2018 i el juliol del 2019.

Les dades del 2020 no són representatives a causa de la pandèmia. Amb tot, l'AP-7 té un problema, a diferència de les carreteres secundàries, ara molt menys congestionades. Sobre la taula, moltes incògnites i diverses propostes per millorar l'autopista.

Pantalla_morts.png

Ja fa gairebé un any des que l'AP-7 va dir adéu als peatges i va passar a ser gratuïta. El que en un primer moment semblava una gran notícia, ara ha acabat esdevenint un maldecap. Molts usuaris de vehicles privats i transportistes han optat per abandonar les carreteres secundàries i fer ús de l'autopista. Tot plegat ha comportat un estrès considerable de l'AP-7, amb un volum de congestió que no ha parat de créixer. En conseqüència, també s'ha incrementat la sinistralitat.

Molts dits assenyalen els transportistes com a causa principal de les retencions, ja molt habituals, però el col·lectiu es defensa de les acusacions. Els transportistes reclamen el seu dret a circular per l'AP-7, ja que no poden fer-ho per les carreteres nacionals. Lamenten que no es treballés amb prou antelació per fer de les autopistes una via segura i ràpida un cop s'alliberessin els peatges.

De moment, el Servei Català de Trànsit ja ha optat els diumenges per fer circular els camions a 80km/h pel carril de la dreta. És una de les mesures que vol desplegar l'ens; l'aposta per passar de 120 a 100km/h de Roda de Berà a Pobla de Montornès i de La Móra fins a Constantí és ferma, però l'autorització depèn de Madrid.

Una petició de consens entre els usuaris és l'ampliació de carrils en determinats trams: el Servei Català de Trànsit ja hi treballa. L'augment de carrils podria solucionar bona part del problema de l'AP-7 al Camp de Tarragona. Ara bé, no hi ha data per a la seva execució.