El preu dels petards puja un 40%

El retorn d'una revetlla de Sant Joan normal, com les d'abans de la pandèmia, farà que la venda de petards es recuperi. Les pirotècnies preveuen un bon estiu després de dos anys molt complicats, però no tot són bones notícies perquè els petards, de mitjana, s'han encarit un 40%, segons estima la Pirotècnia Catalana amb seu a Vimbodí i Poblet. 

El cost del transport s'ha multiplicat i això eleva el preu dels productes que s'importen, però fabricar-los a casa nostra també s'ha encarit per les matèries primeres. Un contenidor amb material de pirotècnia procedent de la Xina abans es pagava a uns 10.000 euros i enguany han arribat a abonar 30 i 40 mil euros.

A l'hora de fer la compra, no notarem tants canvis en els productes infantils, ja que la pujada de preus es nota, sobretot, als coets i bateries de més volum. En qualsevol cas, esperen que les ganes de recuperar les tradicions, compensin l'encariment.  

Més enllà de Sant Joan, la feina no afluixarà per a les pirotècnies fins després de l'estiu gràcies al retorn de les festes majors amb tota la seva esplendor.