Els pagesos es mobilitzen contra els elevats costos de producció

La pagesia està farta de veure com els seus beneficis cada vegada són més minsos. Es queixen que mentre els costos pugen a causa de l'encariment dels productes, els seus preus de venda es redueixen.

Responent a la convocatòria d'Unió de Pagesos, més de 200 tractors han circulat aquest dijous pel centre de Tarragona, ocupant la plaça Imperial Tarraco i desplaçant-se, finalment, davant la seu dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, on han tancat l'acció reivindicativa deixant bales de palla davant la porta de la institució.

El sector alerta que el context actual provoca que siguin cada vegada menys les persones que es dediquin a cultivar la terra.

Més enllà dels costos, la pagesia també assegura que les normatives tampoc els ajuden. Per un costat, demanen que s'estableixi la preferència comunitària dels productes europeus per combatre la competència de països tercers.

També lamenten que la nova Política Agrària Comuna de la Unió Europea estableix obligacions sense cap compensació a canvi. I en l'àmbit nacional, reclamen al govern català mesures per revertir els danys de la fauna salvatge.

La mobilització d'aquest dijous no serà l'última perquè la pagesia amenaça de radicalitzar la postura, si no arriben solucions.