Al pati, sense mascareta

Durant l'hora d'esbarjo, al Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona s'hi respirava alegria. Per primera vegada aquest curs, els seus estudiants han pogut sortir al pati sense haver de portar mascareta i podent-se barrejar amb nens i nenes d'altres grups bombolla. Tampoc l'hauran de dur si marxen d'excursió o realitzen una sortida a l'aire lliure amb la resta de la classe.

En general, la majoria dels infants d'educació primària d'aquest centre tarragoní ja han deixat el seu rostre totalment al descobert, tot i que hi ha qui encara prefereix mantenir la mascareta posada, sigui per elecció pròpia o per indicació dels pares.

DDR Mascareta coles 2

El Carlos, per exemple, ha optat per posar-se-la i treure-se-la de manera intermitent. La Georgina diu que, malgrat que els seus pares són reticents, ella se la treu perquè "ja ho he passat".  La Paula, en canvi, opina que així "estem millor, amb menys calor" tot i que ja està acostumada a portar la mascareta dins del col·legi.

Entre els professionals de la docència, ja feia temps que aquesta es veia com una mesura necessària. En aquest sentit, Pablo Muñoz, director del centre tarragoní, afirma que "el pati estava molt limitat fins ara perquè els alumnes havien de sortir al pati amb la mascareta posada, ja que es barrejaven amb altres grups bombolla" i confia que això reactivarà "la interacció entre l'alumnat".

De moment, aquesta és una imatge que només es podrà veure a l'hora de l'esbarjo perquè tan aviat sona l'alarma per tornar a l'aula, la mascareta torna a ser imperativa. No obstant això, tant Govern com professorat confia que abans que s'acabi el curs, la mesura es faci extensiva també dins les aules.