Un de cada quatre infants tornaran a les aules ja vacunats

Un de cada quatre infants del Camp de Tarragona tornaran a les aules ja vacunats. Aquesta és la principal diferència respecte a l'inici de curs del mes de setembre. També que el virus circula molt més ara que sis mesos enrere. A partir de dilluns, el territori passa l'examen més sever de l'hivern abans de posar fre a la sisena onada.

La immunitat entre els nens i nenes de 5 a 11 anys és minoritària, però almenys assoleix ja un 25% que pot obstaculitzar encara més l'expansió de la variant òmicron entre els petits. Madrid va donar el vistiplau a la idea catalana de nou retocar el calendari escolar: la tornada del 10 de gener era i és possible.

Ara bé, la ventilació enmig del fred, el control de la simptomatologia i l'ús correcte de la mascareta apostant de manera ferma per la FFP2, la que protegeix també qui la utilitza, seran factors tant o més claus que la campanya d'immunització.

vacuna 7 gener

El curs 2021-2022 va obrir-se el 13 de setembre amb un risc de rebrot de 80 punts, 45 vegades menys que el d'ara, i un terç dels ingressats actuals. Hem acumulat gairebé 30.000 contagis, però l'àmbit educatiu sempre ha estat un bon exemple a seguir per la capacitat adaptativa dels alumnes a les restriccions de cadascuna de les onades.

S'espera que el percentatge de punxades s'incrementi de pressa els dies vinents, ja que molts dels que van demanar cita prèvia a mitjan desembre van aconseguir hora de cara al calendari posterior a les dates nadalenques. En qualsevol cas, l'àmbit de la Salut admet que l'actual cobertura és inferior a la desitjada.

Mentrestant, els pics diaris d'atenció primària superen les 4.000 visites. Avui hi ha cinc ingressats per COVID menors de 9 anys als hospitals del Camp de Tarragona per cap amb edats entre els 5 i els 11 anys. Però en un sol dia, dilluns, van registrar-se 1.600 positius entre menors d'edat, població que accelera la transmissió de la COVID entre altres segments.