×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Un altre cop al límit

El Camp de Tarragona atèn 28 malalts de coronavirus a l'UCI a més de la resta de pacients amb altres patologies habituals aquestes èpoques. L'horitzó és pessimista perquè l’escenari empitjorarà les pròximes setmanes i el personal sanitari està exhaust. El perfil destacat entre els pacients, el dels joves no vacunats.

El panorama a les UCI empitjora dia rere dia. Amb la sisena onada a l’alça i en ple hivern, se sumen al coronavirus la resta de patologies relacionades en aquesta època.-

Els malalts de Covid que ingressen aquí ho fan per una insuficiència respiratòria greu. El perfil del malalt és similar al de la resta d’onades, però amb la vacunació molt avançada hi ha alguns canvis. El primer, que hi ha més persones joves no vacunades als llits de crítics.

I la segona diferència, els crítics vacunats no empitjoren tant ni tampoc acostumen a tenir una estada tan llarga. De moment no hi ha dades objectives que la variant òmicron hagi arribat a les UCI. I l’horitzó per a les pròximes setmanes no convida a l’optimisme.

El personal sanitari demana a la ciutadania que complexi les normes vigents, sobretot mascareta, menys interacció i distància entre bombolles.