×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

L'estoc de tests d'antígens a les farmàcies no perilla tot i la forta demanda

Situació habitual aquest dies a les farmàcies tarragonines. Els seus responsables busquen estocs disponibles d'aparells de tests d'antígens ràpids per fer front a la demanda actual. Des de finals de juliol, quan les farmàcies van rebre l'autorització per vendre i fer in situ els tests, els establiments tarragonins han dut a terme més de 12.500 tests, amb 133 positius detectats, poc més d'un 1% del total.

Una xifra que ha augmentat exponencialment en les darreres setmanes, sobretot a partir de la implantació de l'obligatorietat del passaport COVID en diversos àmbits com la restauració i l'oci nocturn.

Tot i aquest augment significatiu de la demanda, els farmacèutics asseguren que no hi ha desabastiment d'aquest tipus d'aparells, tot i que sí que admeten un alentiment del subministrament. També posen l'accent en el descens de preu que han experimentat.

El que també asseguren des del sector és que les persones que compren l'autotest cada vegada necessiten menys explicacions de com s'ha de fer servir, ja que la seva utilització és cada cop més habitual.