Un 27% de les famílies ateses per Creu Roja no reben cap ingrés

La crisi econòmica derivada de la pandèmia continua ben latent i la demarcació de Tarragona és una de les més afectades de Catalunya. Així ho desprèn un informe de Creu Roja que ha focalitzat en les ajudes alimentàries. A la demarcació s’han atès ja 57.000 persones i 4 de cada 10 d’aquestes mai havia demanat abans cap ajuda.

Una dona d’entre 30 i 40 anys que té parella i fills a càrrec és el perfil més comú entre els usuaris. Gairebé un 27% de les famílies no disposa de cap ingrés mensual i el 65% ha vist reduït els seus ingressos. L’ajuda de Creu Roja ha estat fonamental per garantir uns àpats dignes, ja que la gran majoria de les persones ateses patia alguna inseguretat alimentària.

creurojaajuda

Ara l’atenció de l’entitat se centra a ajudar a trobar feina perquè aquesta pobresa no es cronifiqui i puguin recuperar un cert nivell de vida.

Tot i que la situació econòmica ha millorat i molta gent ha trobat feina, des de Creu Roja encara no noten aquesta recuperació pel que fa als usuaris. Un dels principals factors podria ser el fort augment de la inflació.

Des de l’esclat de la pandèmia Creu Roja ja ha repartit més de 12.000 targetes de prepagament i 24.000 lots d’aliments.