Rècord de participació en la tercera Festa de la Verema en Família

10 cellers de la DO Tarragona acullen durant aquest cap de setmana la Festa de la Verema en Família. Recollida de raïm, maridatges o concursos de beure amb porró són només algunes de les activitats programades. La tercera edició de la Festa de la Verema ha comptat amb la participació de 600 persones i la majoria d'activitats han omplert aforament.

Ha estat un any atípic per als viticultors. Un juny i juliol sec van afavorir la maduració del raïm i a mitjans d’agost es van recollir varietats primerenques com el macabeu, la garnatxa blanca o el moscatell. L’amenaça de fongs derivada d’un setembre molt humit ha accelerat l’acabament de la campanya.

raim

Els cellers s’han deslliurat del malson del míldiu, que els va fer perdre un 40% de la producció el 2020. Tanmateix, un altre fong, l’oïdi, afectarà la qualitat del vi.

Amb relació a la facturació, el sector ve d’un estiu excepcional tant pel que fa al comerç interior com a les exportacions. La previsió és que el balanç del 2021 recuperi xifres de vendes similars a les d’abans de la pandèmia.