×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 362

Salut estudia una única franja de vacunació dels 16 als 29 anys

Salut estudia obrir la vacunació per als menors de 30 anys de cop, sense franges de 5 anys. En les pròximes setmanes podrien demanar hora tots els nascuts entre el 1992 i el 2005. És una possibilitat que està avaluant Salut i que es podria adoptar quan el percentatge d'immunització entre els majors de 30 anys ja sigui alt. S'explicaria per agilitzar al màxim la protecció entre els joves, que estan centrant la majoria dels nous contagis, i també perquè tots ells presenten un risc semblant als efectes greus de la malaltia.

D'altra banda, Salut ha confirmat que ha partir del 16 de juny la incidència de la pandèmia a Catalunya va començar augmentar entre les persones més joves. Els nous positius entre els menors de 29 anys han anat a més els últims dies. Un augment de casos que no té repercussió assistencial segons el Govern. Com que aquest col·lectiu d’edat encara no ha rebut cap vacuna, Salut demana màxima prudència a l’hora de relacionar-se i fa una crida a tots els estudiants que es troben de viatge a les Illes Balears o Canàries perquè extremin les precaucions davant els diversos brots que s’han originat amb 242 positius confirmats i més de 1.200 contactes estrets arreu del territori.

Salut descarta que aquest augment de casos entre la població jove es pugui atribuir a la reobertura de l’oci nocturn perquè encara no han passat 14 dies. Des de la Generalitat fan una crida a la responsabilitat i recorden que el PROCICAT analitza cada setmana les dades i que en funció de la situació les mesures poden variar.