Salut vacunarà els sectors essencials a partir de la setmana vinent

Catalunya començarà el dilluns una nova etapa en l'estratègia de vacunació, amb l'arribada d'una nova vacuna, la de la farmacèutica AstraZeneca, de la que arribaran la propera setmana 31.000 dosis.

Una nova vacuna que, tal i com han decidit altres països europeus i a l'espera de la decisió del govern espanyol, el departament de Salut s'inclina per a que sigui administrada a la població entre els 18 i els 65 anys. És per això que es prioritzarà la seva administració al personal essencial, entre aquest policies, bombers i d’altres més enllà del sanitari ja vacunat. Cada vacuna servirà per a un perfil determinat de persones

Una vacunació que la setmana vinent podria acabar amb la primera etapa, la dels residents i professionals dels centres geriàtrics, dels quals el 90 % ja han rebut la primera dosi i el 70 % la segona. També amb el personal sanitari. 

Un cop acaba aquesta fase començarà la vacunació de les persones d'alt risc davant la COVID per factors tant de patologies prèvies com d'edat avançada i que el govern calcula en 1,8 milions de persones a tot el país. Una estratègia basada en l'experiència del sistema de Salut en la vacuna contra la grip i que es vol es dugui a terme a l'atenció primària.

Per passar a la tercera fase, per a tota la població en general, des del govern no es volen posar dates, ja que encara no es tenen compromeses les vacunes necessàries per part de les farmacèutiques.