El futur tren-tram tindrà 34 parades i "servei de metro" a Tarragona i Reus

El Departament de Territori ha fet públic el primer estudi del tren-tramvia del Camp de Tarragona que ha de connectar l'àrea metropolitana des de Cambrils fins a Tarragona a través d'un traçat de 46,5 quilòmetres amb penetracions urbanes i un total de 34 estacions. En un futur preveu operar com un servei de metro a Tarragona i Reus facilitant la mobilitat interior dins d'aquestes localitats.

En el cas de Tarragona, arribaria a 8 punts. Segons explica Territori, la xarxa proposada permet accedir al barri de Sant Pere i Sant Pau, al Campus Universitari de Sescelades, a l’Hospital Joan XIII, a l’àmbit comercial del Corte Inglés a la Rambla, a la plaça de la Imperial Tàrraco i connectar amb l’estació d’autobusos, a la zona comercial del Parc Central i al barri del Serrallo.

trentramfinal

En tot cas, l'estudi detalla el desplegament de la infraestructura en tres fases i la primera, amb un pressupost de 160 milions d'euros, ha d'implantar el tren-tram entre Cambrils, Salou i Vila-seca. Entre les primeres dues poblacions s'aprofitarà l'actual corredor ferroviari en desús amb 5 parades per municipi, mentre que a Vila-seca s'ha de crear una nova xarxa amb tres estacions que ha d'acabar connectant el traçat amb l'actual baixador de trens de la població. A partir d'aquest punt, l'estudi aposta perquè l'arribada fins a Tarragona es faci a través del corredor des de Vila-seca, i no pas per la línia Salou-PortAventura-Tarragona.

No serà fins a la segona fase quan es desenvoluparà el recorregut urbà del tren-tram per l'interior de Tarragona i Reus. Finalment, la tercera fase abordarà l'Eix de la T-11 per connectar l'Aeroport, la futura estació central del Camp de Tarragona, les Gavarres, els barris de ponent de Tarragona i la Canonja. L'estudi, a més a més, estima una demanda de 9 milions de viatges anuals un cop tota la xarxa entri en funcionament.

Canvia't al 39 a la TDT