L'escola La Portalada transformarà les restes de menjar en adob

Crear un circuit d'economia circular que permeti que aquells residus orgànics que surten del menjador de l'escola puguin ser reaprofitats pel mateix centre, a més de crear un projecte educatiu que involucri als alumnes en tot el procés. Aquest és l'objectiu de la nova màquina de compostatge que aquesta setmana ha començat a funcionar a l'Escola La Portalada d'Altafulla.

Es tracta d'un projecte pioner a la demarcació de Tarragona i que implica a diversos agents, des del mateix centre, les regidories d'Educació i Medi ambient, l'Hort de la Sínia i la Fundació que gestiona el menjador de l'escola. I és que el primer compostatge que farà la màquina de les restes de menjar, es tractarà posteriorment a l'Hort de la Sínia i retornarà en part al centre per a ser utilitzat com a adob en els horts situats al pati.

POSSIBILITAT DE CREIXEMENT

Una màquina que amb els residus provinents de La Portalada treballarà a un terç del rendiment anual que podria arribar a compostar. És per això que ja es treballa perquè en un futur pugui recollir també residus d'altres centres o equipaments del municipi.

Un projecte que s'ha pogut tirar endavant gràcies a la participació de la Diputació de Tarragona, que ha finançat gran part dels deu mil euros que s'hi han invertit.