Altafulla invertirà en la conservació del patrimoni romà

Una de les fixacions per aquest mandat del nou govern d’Altafulla es centrarà a cuidar el patrimoni romà de la vila. En destaquen les termes de mar, on hi ha projectada una intervenció pressupostada en 300.000 euros. El consistori busca complicitats en altres administracions per finançar les obres mentre, en un altre punt, el MNAT ha anunciat també la construcció d’una nova coberta per garantir la preservació del jaciment dels Munts.

Protegir, millorar-ne la preservació i donar més visibilitat al patrimoni romà de la localitat és un dels reptes que es planteja l’Ajuntament d’Altafulla per aquest mandat. El consistori ho focalitza especialment al jaciment de les termes de Mar, a tocar de la platja. El primer pas, ja anunciat, serà garantir l’accessibilitat fins al mateix amb una passarel·la que s’espera poder construir durant el 2020 amb una inversió de 50.000 euros provinents del presumible romanent positiu del consistori. Seria la primera fase d’un projecte de museïtzació que inclourà també un estudi arqueològic del jaciment i la construcció d’un voladís al voltant de les restes per garantir al mateix temps la visió del jaciment.

El projecte global, concebut en cinc fases contempla una inversió superior als 300.000 euros. Per això, l’Ajuntament busca també la complicitat d’altres administracions per garantir-ne el finançament.

Precisament, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona preveu també intervenir a la Vila Romana dels Munts amb la construcció d’una nova coberta que garantirà el manteniment de les restes i el protegirà de les inclemències meteorològiques.

El MNAT va anunciar el compromís d’intervenir als Munts en el marc d’una reunió amb representants municipals.