El nou gimnàs de l'escola La Portalada ja és una realitat

 

600.000 euros i set mesos després, finalment l'escola La Portalada d'Altafulla ja compta amb un nou gimnàs. L'equipament també servirà com a espai polivalent per a la vila. Es tracta d'una infraestructura que la comunitat educativa del centre feia anys que demanava.

D'aquesta manera, amb un compte enrere corejat per pares i alumnes del centre, ha quedat inaugurat aquest equipament que donarà servei a 420 alumnes. El gimnàs compta amb una sala polivalent d'uns 300 metres quadrats i una zona de vestidors que afegeixen 100 metres quadrats més a la construcció. A aquesta s'hi podrà accedir tant des de l'interior de l'edifici escolar com a través d'una entrada independent, ja que la intenció és que serveixi també com a equipament municipal per a altres usos externs a l'escola. La Portalada ha anat creixent els últims anys i els espais on actualment es fa educació física o actes diversos han quedat petits i era urgent realitzar aquesta ampliació.

El projecte dibuixat per Esparó Arquitectes, ha estat executat per Edificacions i Urbanitzacions El Vendrell en un termini de prop de 7 mesos. Els treballs van començar el juny d'enguany i han finalitzat aquesta mateixa setmana tot i que, de fet, encara resten alguns treballs de jardineria per concloure. El cost dels treballs els ha assumit el consistori i ha comptat amb la col·laboració del Departament d'Educació, que hi ha aportat material.

El gimnàs segueix la línia d'edificació de la resta de l'escola amb materials com la fusta, el vidre i el ciment. La primera de les activitats que s'hi han de dur a terme seran els festivals de Nadal de la canalla, aquesta mateixa setmana.