El barri del Colomí serà el centre de Vila-seca

L'actual barri del Colomí de Vila-seca viurà una transformació total durant la dècada vinent que el convertirà en un punt neuràlgic de la ciutat amb espais més amplis i amb facilitat d'accés al futur Tramvia del Camp de Tarragona.

El Parc del Colomí comptaria amb uns entorns pacificats i amb un ampli pas soterrat per creuar les vies. A més d'aquest pas, el consistori voldria obrir-ne un altre a l'altura del CAP i ampliar el de Ramon d'Olzina.

Tot plegat, és una idea conceptual embrionària que necessitaria entre 10 i 12 anys per materialitzar-se, però ja s'està treballant amb l'Estat i Adif per tal implementar-la.

La transformació del barri del Colomí també passa per un possible replantejament del futur del mercat. Un estudi encarregat a l'Institut de Mercats conclou que farien falta entre 10 i 13 milions d'euros d'inversió per adaptar-lo als nous temps.

Tot i això, no s'assegura que pugui funcionar adequadament arran de la falta de paradistes, fet que obliga a prendre una decisió sobre la seva viabilitat de cara als anys vinents.

colomi 2030

El projecte per transformar el Colomí és el resultat d'una posada en comú amb el grup de regidors no adscrits, que, quan formaven part de Ciutadans, duien al programa electoral algunes de les idees afegides ara. El regidor no adscrit i alcaldable socialista, Joan Anton Ramírez, ha celebrat l'entesa.

El següent pas per part de l'Ajuntament és encarregar un pla de mobilitat que anirà lligat al futur POUM vila-secà. S'espera que les primeres actuacions per transformar el barri del Colomí comencin d'aquí a quatre anys.