El floorball del territori juga en companyia

Són futurs auxiliars d'instal·lacions esportives que cursen estudis de manteniment d'espais als instituts Cal·lípolis i Narcís Oller i que, a través del CH Vila-seca i l'HC Valls, s'exerciten un cop a la setmana a través del floorball, la variant adaptada de l'hoquei.

La idea va sorgir a l'Alt Camp gràcies al club local i a la Fundació Ginac; des d'aquest curs és estable ja a Vila-seca i dins el projecte groc 'Suma't a l'Okei'. L'entesa amb el Cal·lípolis és màxima, també amb la Fundació Onada i amb la participació d'una trentena d'esportistes de totes les edats i condicions. Des de Valls n'arriben 21 més, mentre que El Vendrell treballa, paral·lelament amb un altre grup.

Els quatre centres del territori que formen futurs conserges i auxiliars afirmen que l'esport és una eina extremadament útil per gaudir, compartir, interactuar; acumular noves experiències i altres entorns profitosos per a nois i noies amb altres capacitats. 

A Valls ja fa tres anys que desenvolupen aquests estudis i el vinent tancaran el primer cicle complet. A Vila-seca, el vessant esportiu va iniciar-se amb sessions incipients la primavera passada. D'aquí a un temps, aquest grup no serà "tan sols" el de floorball perquè s'englobarà dins l'escola del mateix CH Vila-seca.

La de Vila-seca és la segona jornada conjunta que se celebra, després de la de Valls i abans d'una altra prevista al Vendrell. A l'horitzó, mentre cada cop hi ha més demanda de futurs nous usuaris, crear tornejos de floorball. Sense caire competitiu, en qualsevol cas, l'èxit ja és una certesa.