Vila-seca tindrà un pressupost de 34 milions d'euros pel 2022

Pere Segura presenta a Vila-seca un pressupost que preveu un creixement del capítol d’ingressos d’un 3,4% comptant amb un procés de recuperació post-pandèmic. S’enfila fins als 34 milions d’euros, Una xifra que supera en més d’un milió el pressupost de consens del passat exercici.  Entre altres preveu mobilitzar inversions com la primera fase de remodelació de l’estadi municipal o la construcció d’un poliesportiu lleuger.

El govern en minoria de Vila-seca Segura s’ha garantit el suport a la proposta de Vila-seca en Comú i els cinc regidors no adscrits. Amb els primers ha acordat 37 punts d’incidència especialment social, entre els quals destaquen la declaració de Vila-seca com a àrea de mercat tensionat per congelar els preus del lloguer, implementar un pla d’habitatge o la creació de subvencions d’emprenedoria per valor de 50.000 euros per a dones.

Per la seva banda, l’aval dels cinc regidors no adscrits es fonamenta especialment en cinc punts concrets entre els quals s’inclouen la creació d’una àrea estratègica de promoció econòmica i desenvolupament del municipi i la presentació en el decurs de 2022 d’un projecte de remodelació i transformació del parc del Colomí, el mercat i el seu entorn.

El pressupost inclou també inversions en curs i s’espera poder ampliar amb l’arribada de fons Next Generation que permetrien invertir a la façana marítima. A diferència de fa un any Segura no ha trobat la complicitat de tot el consistori. Decidim Vila-seca es desmarca del consens tot i el pacte de mandat signat el 2019. Adverteixen que hi ha acords que no s’han desenvolupat encara, com la reestructuració de l’àrea de cultura, i creuen que el govern no  els dona garanties que es desenvolupin.